28. Oktober 2021

Ethereum 2.0 Devs Bespreekt Medalla-kwesties als het netwerk stabiliseert

Na de ietwat onvolmaakte lancering van het Medalla Eth 2.0 testnet bespreken de ontwikkelaars wat er in eerste instantie fout is gegaan.

Na de succesvolle maar onvolmaakte lancering van de Medalla testnet, het eerste community testnet voor Ethereum 2.0, spraken de ontwikkelaars over de problemen en de noodzakelijke verbeteringen die door het evenement aan het licht werden gebracht.

In een Eth 2.0 Dev-oproep die op 6 Augustus werd gehouden, bespraken de netwerkontwikkelaars wat er in eerste instantie fout ging.

Zoals Cointelegraph eerder rapporteerde, vergde het wat tijd voor de Blockchain om finaliteit te bereiken, met slechts 57% van het aandeel dat aan consensus deelneemt. Over het algemeen is 70% het minimum voor een netwerk om gezond te zijn, zoals beschreven in een community explainer. Deelname zit momenteel op een stabiele 80%, volgens beaconcha.in.

Er waren verschillende kwesties die door het team werden geschetst en die bijdroegen aan deze langzame start.

Voor de lancering ontdekten de ontwikkelaars van de klant verschillende „peering“-fouten die effectieve verbindingen tussen knooppunten zouden hebben verhinderd. Omdat ze zich haastten om deze slechts een dag of twee voor het ontstaan van de blokkade te repareren, hebben sommige validators mogelijk niet geüpdatet naar de nieuwste versies.

Ze identificeerden ook verschillende problemen met het lanceerplatform dat gebruikt werd voor gebruikers aan boord die geïnteresseerd waren in het inzetten van hun munten. Sommige daarvan hadden betrekking op de gebruikerservaring en het onderwijs, omdat de teams niet in staat waren om op tijd knooppuntbinaire bestanden voor te bereiden. Bovendien bleken sommige gebruikers meerdere Bitcoin Lifestyle stortingen te hebben gedaan, waarschijnlijk met de verkeerde verwachting dat zij daardoor meer validators zouden hebben.

Het handmatig opzetten van meerdere validators werd ook een probleem door MetaMask, dat nieuwe popups opende voor elke 32 ETH-batch tegelijkertijd.

Offline stakers en technische problemen

Tijdens de lancering was de participatie in het eerste uur slechts 57%. Dit was volgens het team mede te wijten aan het feit dat de klanten van Nimbus en Lodestar weinig deelnemen aan de attestaties, wat elk voorgesteld blok verifieert. Dit was goed voor ongeveer 10% van de kloof.

De rest was, naast de verwarring met last-minute klantupdates, te wijten aan het feit dat sommige stakers offline waren.

Dit is te verwachten, zeiden ze, en het netwerk zal de 32 ETH-participatie „lekken“ totdat de offline validateurs van het netwerk worden getrapt. De stimulans om geen geld te verliezen zou genoeg van een afschrikmiddel moeten zijn, maar aangezien testnet Ether geen waarde heeft, werkte deze crypto-economische stimulans niet volledig.

Een aantal van de grote stakers hebben hun klanten niet opgewonden gemaakt. Ontwikkelaars namen contact op met een van hen en door een combinatie van factoren werd de deelname snel teruggebracht tot ongeveer 80%.

Het netwerk is echter niet volledig stabiel. Prysm en Lighthouse, de twee toonaangevende klanten volgens populair gebruik, zien nog steeds problemen met de validatie.

Het team merkte op dat de dominantie van Prysm en Lighthouse moet worden aangepakt. Volgens peilingen die door Danny Ryan van de Ethereum Foundation worden geciteerd, draait ongeveer 90% van alle knooppunten om deze twee klanten.

De meeste teams richtten zich deze week op bug fixing. Sommige insecten zijn naar verluidt ernstiger dan andere, maar geen van de cliënten is nog perfect.

Onderzoek en ontwikkeling gaat verder als Vitalik Buterin een geannoteerde specificatie voor Ethereum 2.0 Fase 1 publiceerde, die zou moeten omvatten basis scherven.